Què mou aquest projecte

 

Sonarium és un espai de descoberta a través d’una instal·lació sonora infantil, i d’experimentació sensorial on el llenguatge el percevim a través dels sentits. Hem creat un espai de joc per a nens/nenes de 0 a 4 anys, on el sò és el primer protagonista. Per fer-ho ens hem ajudat d’instruments musicals afinats que hem instal·lat en diferents estructures, de manera que permetin als infants acostar-s’hi d’una forma fàcil i natural. Aquest material sonor, va acompanyat també de plafons sensorials, on a través de textures, trasvassaments, portes misterioses i molt més, descobrirem a través del tacte.

Tot el material que oferim està pensat per a que els infants puguin experimentar, explorar, conèixer, crear, compartir,… a través d’iniciatives pròpies i noves experiències.

Un dels objectius d’aquesta instal·lació és divertir-se, potser és el més important, ja que en aquestes edats no es tracta de que els nens i nenes siguin músics sino que es pretén que juguin amb el sò, tocant instruments i acostant-se al llenguatge musical, fent el que el cos els demana, i així creant autèntiques obres d’art expressives i comunicant el que amb paraules no podrien fer. Expressar-nos a través de sons i melodies en llibertat, ens ajuda a despertar els sentits, l’atenció, potenciar la memòria i potenciar la creativitat i comunicació, entre d’altres. Se’ns presenta doncs el material sonor com un llenguatge vehicular entre els infants i l’entorn que l’envolta.

Amb el material sensorial experimentem noves sensacions, que recorren el nostre cos, gràcies a les diferents textures que anirem trobant en el recorregut de l’espai, on ens trobarem amb reptes i descobrirem un món de sensacions fins ara desconegut, compartint i gaudint amb els que ens envolten.

El material està disposat de manera que els infants experimentin la creació sonora i el joc sensorial, acompanyats dels seus pares, mares, tutors…

“Escoltar la música d’un nen/a és estar en sintonia amb els seus ritmes i melodies. És compartir i disfrutar una vivènvia mutuament gratificant.”

 

 

Fotos i video: Xavi Moya