elpajarojocs

Jocs Tradicionals d'ambient rural

“El carrer és un espai públic i el joc és un bé cultural per a totes les edats”

DOSSIER

L’interès a reactivar la recerca cap a l’essència del joc com a fet diferencial humà, així com la recuperació de l’espai públic que pertany al poble i les expressions i relacions que en ell es creen, són els impulsors d’aquest projecte.
El carrer és un espai públic i el joc és un bé cultural per a totes les edats. La combinació de les dues coses és un bé sociocultural, que farà que millori les relacions entre humans com a habitants d’una societat.

Entenem el joc com una eina que ens ajuda a expressar-nos a través del seu llenguatge amb els nostres més propers, i a relacionar-nos també intergeneracionalment.

El joc és sinònim d’esbarjo, diversió, alegria, i a la mateixa vegada és una eina d’intercanvi de coneixements, de sensacions, d’informació, d’emocions, de mirades…

El joc tradicional ens transmet el valor de l’immaterial, el joc pel joc, pel plaer de jugar. Provoca la comunicació directa entre una, dues, o més persones independentment del sexe o edat que tinguin. La concentració en l’aquí i l’ara, ens fa viure el present de forma intensa. En aquest moment, res és més important que fer punteria, o resoldre l’entrellat, o animar al company. Vist així és una eina molt beneficiosa a l’hora de crear dinàmiques de grup, en quant a la superació personal, ajudant-nos superant totes les barreres que impedeixen a vegades a l’ésser humà ser lliure.

El fet de jugar al carrer facilita encara més poder compartir aquest moment tan alegre, màgic i especial amb persones que potser no coneixem i no haguèssim conegut mai, ràpidament i per art de màgia es genera el diàleg a través de joc.

Per a fer la tria dels jocs ens hem enfocat en el món rural, el món del pagès, del pastor, del camp. Hem intentat respectar al màxim les mides i normativa dels jocs triats, d’altres els hem versionat pensant que serien més divertits, i d’altres els hem inventat. Cada joc va acompanyat d’una explicació tant de la seva història com de les normes.

Fotos i video: Xavi Moya

DADES TÈCNIQUES

La instal·lació pot cobrir una superfície d’entre 150 i 200 metres quadrats.

Està dissenyada per a totes les edats des dels 4 anys.

No té LÍMIT DE CAPACITAT.

Es poden desplegar DIFERENTS JOCS en funció de les necessitats de l’espai.

Malgrat la solidesa d’aquests mobles, de la mateixa manera que la fusta natural, la instal·lació NO POT SER SOTA LA PLUJA.

Es pot muntar tant a L’EXTERIOR com a   L’INTERIOR!

Es necessita 1 HORA per a muntar i 1 HORA per desmantellar-nos

Si el terra és PLA, és millor per a tots.

És necessari poder entrar amb la FURGO a la zona de muntatge per CARREGAR i DESCARREGAR.

Totes les pintures i olis utilitzats per protegir les estructures també són ECOLÒGICS

Necessitarem una mica d’ESPAI PER A DESAR les joguines a cobert si es contracta més d’un dia

La instal·lació gaudeix d’una assegurança de RESPONSABILITAT CIVIL